TOP NEWS

joi, 18 iunie 2009

O aeronava civila cu zeci de persoane la bord s-a prabusit pe Aeroportul International Arad

O aeronavă civilă cu 87 de persoane la bord s-a prăbuşit pe Aeroportul Internaţional Arad. Se pare că membrii echipajului avionului au cerut pregătirea unei piste pentru o aterizare forţată. La faţa locului au ajuns imediat forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Arad care au pregătit un covor de spumă pe pista secundară a aeroportului. Avionul a ratat aterizarea şi s-a prăbuşit, fiind imediat cuprins de flăcări. Totul a fost însă doar un exerciţiu desfăşurat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad. „Pentru a verifica viabilitatea şi aplicabilitatea planurilor de intervenţie la accidente aviatice, ISU Arad în cooperare cu alte structuri judeţene, a organizat astăzi un exerciţiu în care se va simula prăbuşirea unei aeronave civile având la bord 87 de persoane”, a declarat Sorina Amburş, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

Aplicaţia a început la ora 9,00 la Aeroportul Internaţional Arad cu o parte teoretică şi a continuat mai apoi în poligonul de pregătire al ISU Arad, de la ora 10.30, cu partea practică.

„În prima fază, întrucât aeronava a solicitat pregătirea pistei pentru o aterizare forţată, forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Arad au pregătit un covor de spumă pe pista secundară a aeroportului. Între timp avionul se prăbuşeşte, iar acţiunile de stingere a incendiul izbucnit şi de salvare a victimelor s-au desfăşurat în Poligonul de Pregătire. Detaşamentul Arad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, modulul de descarcerare şi modulul SMURD”, a mai precizat Sorina Ambruş, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

www.news-ar.eu Mai multe poze aici

0 comentarii:

Download programe gratuite cu licenta