TOP NEWS

joi, 11 iunie 2009

Panda Cloud Antivirus – primul antivirus gratuit din industrie, cu scanare direct din Internet

Click pe poza pentru download

Panda Security, lider in furnizarea de solutii de securitate, anunta azi lansarea variantei beta a produsului Panda Cloud Antivirus, primul antivirus complet gratuit, care inglobeaza in agentul instalat pe terminal tehnologia de scanare direct de pe Internet (”from the cloud”), protejand astfel computerul cu un consum de resurse redus cu 50% fata de consumul mediu din industrie.

Produsul poate fi descarcat gratuit facand click pe imagine.

Panda Cloud Antivirus contine module antivirus, antispyware, anti-rootkit, scanare euristica si liste goodware, consumand in medie 17MB de RAM, impactul asupra performantei PC-ului fiind redus cu 50% comparativ cu cel al altor producatori.

Utilizand tehnologia proprietara Panda bazata pe Internet Collective Intelligence, Panda Cloud Antivirus inglobeaza informatiile colectate prin intermediul intregii comunitati Panda, numarand milioane de utilizatori, in scopul identificarii si clasificarii automate a noilor amenintari malware aproape in timp real.

Fiecare nou fisier primit de Collective Intelligence este automat clasificat in aproximativ 6 minute. Serverele Collective Intelligence primesc si clasifica automat peste 50 000 mostre noi in fiecare zi. In plus, sistemul Panda Collective Intelligence foloseste informatiile legate de malware primite de la fiecare PC pe care exista un agent instalat tocmai pentru a dezvolta protectia intreagii comunitati de utilizatori.

Collective Intelligence este deasemenea implementata si in produsele complete Antivirus Pro, Internet Security si Global Protection, care asigura astfel un consum redus de resurse si o protectie proactiva si la nivelul modulelor suplimentare pe care acestea le contin: antispam, firewall, control parental, backup fisiere etc.

“Credem cu adevarat ca Panda Cloud Antivirus reprezinta, un salt masurabil deasupra abordarii traditionale a arhitecturii antivirusilor” spune Juan Santana, CEO al Panda Security. “Panda Cloud Antivirus ofera consumatorilor o adevarata solutie de tip “instaleaza si uita”, care asigura cea mai rapida protectie impotriva noilor amenintari informatice, cu o reala injumatatire a impactului asupra performantei.

Suntem incantati sa il oferim azi in mod gratuit, acesta fiind modul in care Panda rasplateste comunitatea de utilizatori si creste reteaua Collective Intelligence, astfel incat putem oferi o protectie mai buna utilizatorilor nostri”.

Sursa: XtremPC (Cristian Moldoveanu)

0 comentarii:

Download programe gratuite cu licenta